lauantai 14. toukokuuta 2016

Asuntovaunulla Eurooppaan osa 3: Täältä tullaan Praha!

Helmikuun puolessa välissä olen viimeksi kirjoittanut Euroopan tourneestamme. Olisi pikkuhiljaa aika laittaa homma kirjoittamisen puolesta pakettiin ja solmia kaunis rusetti päälle. Ennen seuraavaa reissua....Tulevalle kesälle ei ole suunnitteilla mitään megalomaanista istumamaratonia. Jotain pikkukivaa kuitenkin. Kevätaurinko saa ajatukset jo koppihoitoon (=asuntovaunuun) ja tien päälle. Ehkä jotain retkeilyn ja matkailuvaunuelämän yhdistämistä? Norja?

Prahaan päästiin kuitenkin viime kesänä mennessä ja palatessa. Praha oli meille entuudestaan tuttu kohde reppureissaajina 1990-luvun alkuvuosilta ja minulle ystävän kanssa vietetyltä ikimuistoiselta reissulta vuodelta 2001. Katukuvasta olivat vain hävinneet Skoodat ja Trabantit, mutta kaupunki oli edelleen yhtä viehättävä kuin nuoruudessa. Tällä kertaa meidän piti löytää kaupungin kiertämiseen lapsinäkökulmaa. Musiikkibaareissa notkumiset saimme siis unohtaa.

Pidin käsinkirjoitetun reissupäiväkirjan lisäksi naamakirjassa epävirallista reissupäiväkirjaa tourneesta ja muistiinpanot helpottavat kummasti tämän blogin kirjoittamista. Prahasta lähetin ystäville terveiset "Terveisiä aurinkoisen Prahan juhannustunnelmista. Satikat on piilotettu visusti reppuun, jottei keihästetä vastaantulijoita ruuhkassa. Äiti ja isi hörppivät Pilsner Uruquellia Diapamiksi"

No...yhden tuopin verran maistelimme Prahassa olusta kauniissa jokivarren näköalaravintolassa. Kommenttini naamakirjasta kuvastaa kumminkin tunnelmaa hyvin. Edelleenkin oli jonkin verran haasteita citymatkailussa. Pöpelikköön totutetut lapset eivät käyttäydy aina niin kaupunkikorrektisti. Mukavaa kuitenkin oli.

Valitsimme Prahasta kahdelle päivälle tekemistä menomatkalle. Ensimmäisenä päivänä vierailimme kaupungissa katsomassa Kaarlen sillan, vähän kaupunkia ja kävimme Petrinin kukkulalla. Lapset pääsivät ajamaan raitiovaunuilla ja metrolla sekä paikallisjunalla. Kiskojuna vei meidät ylös Petrinin kukkulalle.

Toisen päivän vietimme koko päivän Prahan eläintarhassa. Eläintarha oli positiivinen yllätys, vaikka itse en mikään eläintarhojen ystävä ole. Eläintarhan alue oli puistomainen ja kauniiksi laitettu. Useimmilla eläimillä oli myös mukavasti tilaa. Suomalaisille hinnat olivat varsin edulliset. Prahan kaupungin hintataso oli aika kallis.

Prahan eläintarhan sivut

Prahassa majoituimme Sokol-nimisellä leirintäalueella. Se oli erittäin siisti. Suihkutilat olivat olleet vasta remontissa ja alueella oli uima-allas. shakkipeli ja ravintola. Aamiaiselle sai tilata tuoreet leivät infoon. Hinnaksi tuli yötä kohti 30 euroa ja meidän aunun etuteltta sekä yksi ylimääräinen teltta esikoiselle (nukkui palatessa teltassa...) mahtuivat tontillemme.

Camping Sokol


Esikoisen noukimme menomatkalla Prahan lentokentältä mukaan seikkailuun kohti eteläistä Saksaa. Siitäpä sitten jatketaan....Katutaidetta

Vanhaa Prahaa

Roskis parkouria

Petrinin ruusutarha

Kaarlen sillalta

Rakkauslukot ja -lapset
Iso kissa lämmittelee sisätiloissa

Eläintarhan puistossa


Prahan leirintäalueen suosikkipeli
Camping Sokolin uima-allas


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti