maanantai 15. helmikuuta 2016

Asuntovaunulla Eurooppaan osa 1: Oulu-Kolmården

Kello soi noin 4.30 aamuyöstä. Edellinen ilta oli venynyt puolille öin asuntovaunureissumme valmisteluissa. Ensimmäisen päivän ajourakkana olemme suunnitelleet ajavamme kunnioitettavat 650 kilometriä. Ei siis ollut muuta vaihtoehtoa kuin lähteä liikkeelle aamun pikkutunteina. 

Edellisen illan ohjelmaan kuului vaunun vesisäiliöiden täyttö, voileipätehtaan esivalmistelu, vaatteiden pakkaus ja vaunun punnitseminen. Täpötäyteen vaunuun lastasimme myös Muurikka-pannun, ulkoteltan ja illuusiotuolimme. Niiden nimi juontuu joskus niin epätoivosen vanhemmuuden kuvitelmista. Illalla olisi ehkä aikaa istahtaa illuusiotuoleilla - punaviiniä ja auringonlaskua....Yleensä olemme kuitenkin auringonlaskun aikaan niin väsyneitä, että suoriudumme suoraan nukkumaan. Työstä käy reissaaminenkin, vaikka se kohtuullisissa määrin mukavaa onkin. 

Ensimmäisenä päivänä määränpäämme oli Höga Kusten - Korkearannikko. Välietapin teimme Luulajan vanhassa kaupungissa, joka kuuluu Unescon maalimanperintökohteisiin. Matka sujui suhteellsen hyvin. Lieneekö ensimmäisen päivän huumaa? Höga Kusten pitää koluta joskus uudelleen oikein ajan kanssa. Siellä on hienoja vaellusreittejä moneen makuun. Kiersimme kolmen kilometrin pienen pyrähdyksen.

Myös Luulajan vanha kirkkokaupunki oli kaunis. Ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka.

Ensimmäisen osuuden (Oulu-Kolmården) virheet teimme ahnehtimalla matkan varrelta Sigtunan - Ruotsin vanhimman kaupungin. Kaupunki oli kaunis ja ehdottomasti käymisen arvoinen. Asuntovaunun ja kolmen lapsen kanssa tunnin piipahtaminen ei vain onnistu ja reissu venyi tunneiksi ja parkkipaikan metsästämiseksi. Kävimme syömässä kaupungissa reissun kalleimmat jätskit sillä seurauksella, että juutuimme Tukholman neljän ruuhkaan kolmeksi tunniksi ja emme ehtineet alkuperäiseen määränpäähämme - Vimmerbyhyn. Valitsimme Kolmårdenin ja vietimme sillä jopa kolme yötä. Kaksi päivää kului isoa eläintarhaa kierrellen ja se oli kyllä lapsista ja meistä vanhemmista kiva paikka.

Kolmårdenin jälkeen reissua oli ajettu 1300 kilometriä Haaparannan kautta. Matkan varrella Kolmårdeniin yövyimme kahdella leirintäalueella.

Kolmårdenista matka jatkui Prahaan. Siitäpä lisää osassa 2. 


Luulajan kirkkokaupunki

Luulajan kirkkokaupunki

Ensimmäinen leirintäalue Höga Kustenilla

Höga Kusten patikkareitiltä

Höga Kusten

Lämmintä löytyi Ruotsista

Höga Kusten

Sigtuna - Ruotsin vanhin kaupunki

Sigtuna

Kolmården


Illuusiotuolit, kuski,  Cava ja reissupäiväkirja

Delfiininäytös

Reissuruokaa motarin varrella

Kolmården

Apinoita onko heitä?

Pyykkipäivä
Lettukestit

Reissukoti
Vaunuelämä on paljolti arkeakin. Pyykkiä pestään leirintäalueiden pyykkituvassa ja kuivatellaan etuteltassa. Pienet juhlahetket koostuvat ehkä lettukesteistä.....
Tässä ollaan Kolmårdenin leirintäalueella viimeisen illan juhlissa. Muurikalla paistetut letut maistuvat ja meno on suorastaan eläimellinen :-)

12 neliötä on aika tiivis asumismuoto. Prahasta eteenpäin nukuimme kolme yötä tässä tilassa kolmen aikuisen ja kolmen lapsen kanssa. Esikoisemme (18v.) muutti kolmen yön jälkeen telttamajoitukseen ihan mielellään. Sisällä ollaan kuitenkin suhteellisen vähän. Vain yöt ollaan vaunussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti